HILSEN FRA RIISBY

Nok en gang må jeg få takke for alle de flotte julegavene pasientene fikk til jul.
Det er en lang tradisjon at Det Hvite Båndforeninger rundt om i landet sender julegaver. Gavene inneholder gjerne håndstrikkede sokker eller andre små nyttige gjenstander, mange med en personlig hilsen lagt inn i pakken. Da vet mottakeren at her er det noen som har laget en pakke til akkurat meg! Det er rørende å se hvor mye glede gavene fra en ukjent venn gir! Tusen takk til hver og en som lager og sender gaver hver eneste jul!

Som de fleste vet, eies eiendommene på Riisby av Det Hvite Bånd. Nå har vi nettopp pusset opp de staselige stuene i hovedhuset på Riisby Nordre. Interiørkonsulent Torill Sogn har stått for planene. Hun har latt seg inspirere av dragemøblene som står i hallen og hatt disse som utgangspunkt når hun laget planen. Tapetet som er valgt i midtstua er både i farge og form inspirert av dragemøblene.

Alle tapetene som er brukt er produsert av Norsk Arv og bygger på gamle mønstre fra området. I peisestua er det valgt en lys gråbrun maling på veggene og i palmehagen, som vi kaller stua som vender sørover, er det valgt brystning med tapet øverst og maling nederst. Gulvet ble flott med eikebordsmønster lagt i «fiskebeinstil». Riktig herskapelig, slik det kanskje var på begynnelsen av nittendeårhundre! Florlette tyllgardiner setter prikken over i’en! Bildene viser noen utsnitt fra stuene. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger på resultatet! Arbeidsgruppa som har jobbet med prosjektet har bestått av Morten, Anne Mette, Aina, Jeanett og undertegnede.

Styret for institusjonen bestemte for en tid tilbake at det skulle monteres teleslynge og høyttaleranlegg i stuene. Mange sliter med hørselen og det er lett å føle seg utenfor når en ikke hører det som blir sagt.

 

Dette arbeidet har vi ventet med til oppussingen ble klar, men nå er altså tiden inne til å få dette på plass.

I skrivende stund har vi nettopp fått en ny avtale med Helse Sør-Øst som tilsier at vi går over fra 6 og 12 måneders behandlingstid til 9 måneders varighet på alle opphold. Vi er nå i full gang med å endre behandlingsopplegget til den nye avtalen. Vi beholder samme antall plasser og de samme økonomiske rammene som før.

Jeg vil benytte anledningen til å informere om at Åpen Dag blir den 19.mai på Dokka kino. I år er Kari Lossius invitert som foredragsholder, hun vil blant annet snakke om vold i nære relasjoner.

 

Beste hilsen

Tove Kristin Jevne
Institusjonsleder